ادامه کتاب‌ها

مصاحبه بیل گیتس در مورد کتاب واقع‌بینی factfulness

مصاحبه بیل گیتس کتاب factfulness واقع بینی

کتاب واقع‌بینی از زبان بیل گیتس: از بهترین کتاب‌هایی است که خوانده‌ام!

امروز میلیون‌ها نفر در دنیا هانس روسلینگ –پزشک و آماردان سوئدی- را می‌شناسند. او به واسطه سخنرانی‌های خود در مورد اینکه چگونه داده‌ها می‌توانند منجر به نتابج بهتری در مدیریت فقر و بهبود بهداشت جهانی داشته باشد معروف شد و البته بیل گیتس و همسر سابق وی نیز به واسطه حیطه علاقمندی و مسئولیت اجتماعی شان با او ارتباط گرفتند.

روسلینگ در فوریه 2017 درگذشت ، اما کتاب ارزشمند او که با نام «واقع‌بینی» در ایران منتشر شده است، موجب شده تا همچنان نامش بر زبان‌ها زنده باشد. بیل گیتس این کتاب را در زمره “یکی از مهمترین‌ کتاب‌هایی” که خوانده است قرار می‌دهد. یادداشتی که در ادامه می‌خوانید، مصاحبه‌ای از روزنامه تایم با بیل گیتس در مورد کتاب واقع‌بینی است.

  1. چرا کتاب واقع‌بینی از روسلینگ را از مهم‌ترین کتاب‌هایی می‌دانید که خوانده‌اید؟ چه چیزی آن را بسیار قابل توجه می کند؟

هانس معتقد بود که جهان در حال پیشرفت چشمگیری است و او می خواست همه در مورد این پیشرفت و توسعه بدانند. کتاب واقع‌بینی آخرین تلاش او برای کمک به افراد جهت شناسایی حوزه‌های در حال پیشرفت است. این کتاب تقریباً بیش از هر کتاب دیگری که خوانده ام توضیح می دهد که چرا درک پیشرفت برای مردم تا این حد دشوار است. وی مشاوره ای عملی و شفاف ارائه می دهد که چگونه بر تعصبات ذاتی خود غلبه کنیم و جهان را با واقعیت بیشتری ببینیم. این یکی از آموزنده ترین کتاب هایی است که من تاکنون خوانده ام و فکر می کنم همه می توانند از بینش کتاب واقع‌بینی بهره مند شوند.

  1. اگر واقعاً جهان با سرعتی بالاتر از آنچه مردم فکر می کنند در حال پیشرفت است ، چرا تصورات نادرست افراد درباره آن مهم است؟

سرعت بخشیدن به پیشرفت آسان تر است اگر بدانیم که هم‌اکنون به کجا رسیده‌ایم. اگر باور نداشته باشید که دنیا پیشرفت کرده است ، به احتمال زیاد حس میکنید فاجعه‌ای پیش رویتان است که هیچ کاری نمیتوان برایش کرد. اما کسی که می داند پیشرفت تا چه حد امکان پذیر است می تواند به یک وضعیت بد نگاه کند و باز هم با خودش بگوید:”چگونه می توانیم این مورد را بهتر کنیم؟”

هانس دوست داشت که خود را “امکان‌گرا” بنامد. او معتقد بود که امکان‌گرایی (اعتقاد به احتمالات) راهی مناسب برای توصیف جهان پیرامونمان  است. او معتقد بود که همه چیز «می تواند بهتر شود» ، نه اینکه «بهتر خواهد شد». فرد امکان‌گرایی مانند هانس منتظر پیشرفت نیست بلکه او به دنبال حوزه‌هایی است که پیشرفت در آن اتفاق می افتد و راهی برای تکثیر آن در مکان های دیگر هم پیدا می‌شود.

  1. روسلینگ به ده غریزه‌ای اشاره می‌کند که می‌تواند موجب تحریف ما از دنیای پیرامونمان شود. به نظر شما باید بیشتر نگران کدام یک از این 10 مورد باشیم و چرا؟

من بیش از هر چیز، نگران غریزه سرزنش هست. البته این ماهیت انسان است که وقتی اتفاقی می‌افتد، به دنبال فرد مسئولی بگردند اما باید ببینیم این فرایند چقدر بهینه اتفاق می‌افتد! غریزه خطرناک دیگر، قهرمان‌سازی است که می‌تواند یک مانع جدی برای رشد و پیشرفت باشد.

به استثنای چند مورد، بخاطر قهرمانان اوضاع بهتر نمی شود و این واقعیتی است که باید بپذیریم! 1000 سال پیش هم قهرمانانی وجود داشتند و اوضاع جهان افتضاح بود. مدرنیته معجزه سیستم هاست. جوناس سالک (کاشف واکسن فلج اطفال) دانشمند شگفت انگیزی بود ، اما او تنها دلیل ریشه‌کن شدن فلج اطفال نیست، نمیتوانیم نتیجه تلاش‌های کادر درمان، سازمان‌های غیر دولتی و دولت‌ها برای تسهیل واکسیناسیون سراسری را نادیده بگیریم. وقتی به جای سیستم‌سازی به دنبال قهرمانان می گردیم ، پیشرفتی را که درست در مقابل چشمان ما اتفاق می‌افتد از دست می دهیم. اگر می خواهید چیزی را بهبود ببخشید ، به دنبال راه هایی برای ساخت سیستم های بهتر باشید.

  1. کدام واقعیت در این کتاب بیشتر برایتان جالب بود؟

چارچوبی که هانس برای توصیف جهان به کار می برد برای من بسیار الهام‌بخش بود. وی افراد را بر اساس چهار سطح درآمدی طبقه بندی می کند و بر مشترکاتی که در هر یک واز این طیقه‌ها جود دارد تأکید می کند. سازماندهی جمعیت براساس نحوه زندگی آنها – و نه محل زندگی آنها – روشی دقیق تر برای صحبت در مورد جهان است.

  1. سخن آخر شما برای این کتاب به عنوان بخشی از میراث روسلینگ چیست؟

هانس همیشه به مرد دیتا شهرت داشت ، اما خیلی بیشتر از اینها بود. در پایان کتاب واقع‌بینی ، هانس اذعان می کند که بیشتر آنچه در مورد جهان می داند “نه از طریق مطالعه داده ها بلکه از طریق گذراندن وقت با افراد دیگر” است. او درک باورنکردنی و عمیقی از انسانیت و استعدادی عجیب در داستان سرایی داشت که فراتر از توضیحات او درباره اعداد بود. امید من این است که مردم از این کتاب الهام بگیرند تا با کسب ذهنیت کنجکاو و پذیرنده هانس، جهان اطرافشان را بهتر از قبل ادراک کنند.

 

منبع: https://time.com/5224618/bill-gates-hans-rosling-factfulness

مترجم: مارال مختارزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *