معتبر باشیم ...

16 خرداد ماه 1391 شایعه تصویر پپسی بر روی کره ماه مطرح شد، بسیاری این شایعه را باور کردند. چرا ؟

شما که کتاب ایده عالی مستدام و بخش معتبر بودن را خوانده اید، جواب این چرایی را می دانید. بخشی از گزارش سایت انتخاب در همان روز را بخوانید تا میزان باور پذیر بودن این شایعه را بیشتر درک کنید:

"گزارش های خبرنگار "انتخاب" حکایت از آن دارد که صدها هزار نفر از مردم ایران ، راس ساعت 10 و نیم امشب با حضور بر پشت بام ها، دقایق طولانی به ماه خیره شدند تا شاید تبلیغ پپسی را روی ماه ببینند!

این در حالی است که گروهی از مردم همان دقایق نخست، پشت بام را ترک کردند و به دروغ بودن این خبر، پی بردند، اما بسیاری نیز تا لحظاتی پیش، به ماه خیره شده بودند!

نکته عجیب تر آنکه، گروهی دیگری از مردم تا این لحظه از نیمه شب (1 بامداد) با طرح این مسئله که "ایران با کشورهای غربی، تفاوت زمانی دارند" همچنان به ماه خیره شده اند!"


 


 

چند دقیقه متن کامل این شایعه را خوانده و با توجه به بخش معتبر بودن کتاب، به دلایل باورپذیری آن فکر کنید . . .

به گزارش نیو ادز نیوز بالاخره پس از مدتها شرکت پپسی توانست طرح تبلیغاتی خود برای تاباندن لوگوی پپسی بر روی کره ماه را که با مخالفت سازمان محیط زیست ملل متحد یو.اِن.ئی.پی مواجه بود را به مرحله ی اجرا برساند .

بر اساس این برنامه اولین پروژه ی آزمایشی تابش نور بر سطح کره ی ماه در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۲ (۱۶ خرداد ۹۱) در منطقه خاور میانه که شرایط مناسب تری را برای انجام این کار دارا میباشد انجام خواهد شد..

زمان دقیق این پدیده غیرطبیعی و جالب شامگاه 5 ژوئن به وقت ایران در ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه است که در سرتاسر ایران نیز به صورت کامل قابل رویت خواهد بود . مدت تابش احتمالا تنها حدود ۱۵ دقیقه به طول خواهد انجامید
در صورت موفقیت کامل پروژه ، این طرح تبلیغاتی به صورت رسمی در نقاط دیگر جهان توسط شرکت پپسی و احتمالا دیگر غول های عرصه ی تجارت جهانی اجرا خواهد شد.

 

در این شایعه از تکنیک های معتبر بودن برای باورپذیری بیشتر آن استفاده شده بود، میتوانیم از همین تکنیک ها برای ایده های درست و حرف های حسابی استفاده کرده و اثربخش تر صحبت کرده و بنویسیم.