حل خلاقانه مسئله کاری شبیه شعبده بازی نیست.
حل مسئله با کشف مسئله شروع میشود، اینکه در ابتدا کشف کنیم مسئله ما دقیقا چیست، چه ابعادی دارد، چه بخشهای دیگری را میتواند درگیر کند، چرا بهوجود آمده است و سوالات دیگری که بخشهای مختلف مسئله را شفاف میکند، بعد نوبت به یافتن راهحل میرسد. وقتی صحبت از راهحلهای خلاقانه میکنیم یعنی از راهحلهای معمول فاصله بگیریم و به راهکارهایی برسیم که در نگاه اول، حتی در نگاه دوم به آسانی دیده نمیشوند، راهکارهایی درست که به مسئلهای درست در زمانی درست وصل میشوند.
زمانی این شیوه تفکر را ویژه افرادی با استعداد خلاقیت، یا مدیرانی با تفکر استراتژیک میدیدند، اما امروز میدانیم که خلاقیت و نگاهی با رویکرد مکاشفه، یادگرفتنی است و راه و روش خود را دارد.
هنر کشف مسئله و ارائه راهکار خلاقانه، برای مسائل و چالشهایی است که هر روز در زندگی شخصی و کاری با آن روبرو میشویم.
در این مطلب بررسی می کنیم که برای حل مسائل به روشی خلاقانه نیاز است از مسائلی آگاه باشیم و چه کتاب هایی می توانند در این مسیر کمکمان کنند.
برای خلاقتر شدن چه کار کنیم؟
خلاقیت همچون پرنده ای است که دو بال دارد. یک بال شامل بینش و خودباوری است و بال دیگر ابزارها و روش ها هستند.
1. تقویت بینش و خودباوری در خلاقیت
در کتاب خودباوری در خلاقیت یاد میگیریم که چطور میتوانیم خلاقیت از دسترفتهمان را باز یابیم.
2. ابزارها و روشهای خلاقیت
هر یک از ما روزانه با مسائل بزرگ و کوچکی مواجه میشویم که مجبوریم آخرسر آنها را به شکلی حل کنیم. از آنجا که هر مسئله راه و روش خاص را میطلبد پیشنهاد میکنیم برای حل خلاقانه این مسائل از جعبه ابزاری که در کتاب تفکر طراحی در کسب و کار ارائه میشود استفاده کنید.