در این کتاب هر کدام از آیتمهای ذکر شده بالا به چالش و بحث کشیده شده است و در نهایت مدل موعود معرفی شده است.
خصوصیات استراتژی آرمانی که نویسنده به آنها توجه داشته است عبارتند از:
- تعادل برنامهریزی تقویم محور و تصمیمگیری موضوع محور
- هم زمانی نگاه از بالا به پایین و برعکس
- مصون ماندن از جنون کمیتگرایی
- بررسی ویژه هر موضوع استراتژیک
- تسهیل یادگیری جمعی و سازمانی
- تمهید فضا و فرایند سالم برای تصمیمگیری استراتژیک
- تعادل بین پیش تدبیرانه بودن و پدیدار شوندگی
- حمایت از دموکراسی سازمان
- تسهیل گفتگو
- تفاهم و توافق
- پوشش هم زمان برای استراتژی عمومی و عملی
- قابلیت تطبیق با سازمانها و شرایط مختلف
- پشتیبانی از چابکی استراتژیک
- تعادل بین انظباط و انعطاف
در فصل بعدی کتاب، اصول مدل موعود موردبررسی قرارگرفته است. این اصول که عبارتاند از اصل مشارکت و مالکیت و ایجاد این احساس در افراد برای درگیر شدن افراد در فرایند. نکته مهمی که وجود دارد افراد در صورتی اطلاعات دست اولی را در سازمان برای استفاده در دسترس قرار میدهند که درگیر فرایند باشند.
اصل بعدی، اصل گفتوگوی آزاد و فراگیر است. در این بخش به اهمیت گفتگو برای شفافیت موضوع و اثر آن در ارائه راهحلها تأکید شده است. همچنین اصل همزمانی تمرکز و تنوع که باید موردتوجه قرار گیرد و علاوه بر تمرکز، زمینه برای ایجاد ایدهها و گزینهها فراهم باشد.
اصل گردش آزاد اطلاعات نیز بهعنوان بخش مهمی از این نوع مدل معرفیشده است. برای داشتن کیفیت بالای تصمیمگیری مهم است که گفتوگو با جریان اطلاعات باکیفیت و کامل در جریان باشد. در غیر این صورت به هدف مطلوب در گفتوگو نخواهیم رسید.
نویسنده در فصل بعدی به اجرای مدل موعود پرداخته است. چون این مدل شامل فرایندهای مرحلهبهمرحله ای نیست بنابراین اجرای هر بخش آن نیازمند دقت و اجرای نکاتی است که با جزییات به آن در این بخش توضیح دادهشده است.
در بخش بعدی کتاب، نویسنده از دیدگاه موعود به شرکت نستله پرداخته است. و قسمتهای بعد شرکتهای آی بی ام و گوگل مورد آنالیز واقعشدهاند.
در فصل بعدی، نگاه مدل موعود به عدم قطعیت موردبحث است. موضوعی که با توجه به شرایط محیطی انتخاب استراتژی مناسب ضروری است و درک شرایط محیط برای انتخاب پاسخ به آن مهمترین مؤلفه در تدوین و اجرای استراتژی است.
بخش بعدی که با عنوان نشانههای یک استراتژی مطلوب از دیدگاه مدل موعود آغازشده، توضیحاتی در مورد شاخصههای یک استراتژی مطلوب دادهشده است. و درنهایت پرسشنامه و شابلونی برای تشخیص آن بهصورت جدول ارائهشده است. جدولی که بسیار مفید است و میتواند نشانگر خوبی برای سازمانها باشد.
بیست پرسش و پاسخ در مورد مدل موعود که در آن نویسنده به سؤالات احتمالی که ممکن است در ذهن خواننده ایجاد شود پاسخ داده است. همچنین دو نمونه موفق ایرانی در مورد شرکت بیک در ایران و بحث گردشگری یک فرد موفق، فصول بعدی کتاب را تشکیل دادهاند.
درمجموع کتاب جامع و ارزشمندی برای درک مفهوم استراتژی بهروز است مخصوصاً مثالهای واقعی از شرکتهای موفق و دستهبندی مناسب مطالب ارزش خاصی به این کتاب داده است.
بیست پرسش و پاسخ در مورد مدل موعود که در آن نویسنده به سوالات احتمالی که ممکن است در ذهن خواننده ایجاد شود پاسخ داده است. همچنین دو نمونه موفق ایرانی در مورد شرکت بیک در ایران و بحث گردشگری یک فرد موفق، فصول بعدی کتاب را تشکیل داده اند.
در مجموع کتاب جامع و ارزشمندی برای درک مفهوم استراتژی به روز است مخصوصا مثال های واقعی از شرکت های موفق و دسته بندی مناسب مطالب ارزش خاصی به این کتاب داده است.
نویسنده مطلب: مسعود ارغیانی
سلام کتاب هنر قصیدن با استراتژی به غایت کتابی فارغ از شعار زدگی و به دور از بیان صرف یک سری راهکارهای غیر عملیاتی بود این کتاب با نثر روان انگار که روز آمد ترین عملیات برای اداره روزانه را اجرا میکند دست مریزاد به آقای دکتر لشکربلوکی و افرین به انتشاراتی این چنین وزین