اگر شما به عنوان مدیر نتوانید یک تیم خوب بسازید و آن را حفظ کنید ، رقبا این کار را میکنند و از شما جلو میزنند. نیرویی که بهسختی استخدام کردهاید و ماهها یا حتی سالها در مجموعه شما تجربه کسب کرده است، بهراحتی به مجموعه دیگری میرود. وقتی قرار است شخصی به تیم اضافه شود، با نگاهی پر از شکوتردید گزینهها را بررسی میکنید تا گرفتار تجربههای ناخوشایند گذشته در جذب افراد نامناسب نشوید، افراد مناسبی را بارها گزینش کردهاید اما دقیقا نمیدانید چه چیز باعث انتخاب گزینههای مناسب شده است و چطور میتوان همان مدل را بارها تکرار کرد.
در محیط پررقابت امروز مهارت تیمسازی، مهارتی نجاتدهنده است.
در این مطلب بررسی میکنیم که برای ساختن یک تیم حرفهای چه مراحلی را باید طی کنیم و برای هر مرحله چه کتابهایی میتوانند کمکمان کنند.
برای پا گرفتن کارتیمی در یک کسبوکار معمولا نیاز است فرآیند 4 مرجلهای تیمسازی را طی کنیم:
1. استخدام اعضای تیم
2. هدایت و رشد اعضای تیم
3. تلاش در جهت حفظ تیم
4. ارزیابی عملکرد تیم
1.استخدام اعضای تیم
برای استخدام یک کارمند بهعنوان عضو جدید تیم معمولا نیاز است مراحل زیر را به ترتیب طی کنیم:
- تعیین الزامات شغلی
- فراخوان داوطلب مناسب
- انجام مصاحبه
- ارزیابی متقاضیان
- تصمیمگیری و ارائه پیشنهاد شغلی
برای این مرحله دو کتاب استخدام کارکنان و بازیکن تیمی ایدئال را پیشنهاد میکنیم.
2.هدایت و رشد اعضای تیم
در این مرحله مهم است که مدیر از دریچه نگاه اعضای تیم موضوع را ببیند. منطقی هست که هر یک از اعضای تیم به فکر سرنوشت حرفهای خود باشد. پیشنهاد ما مطالعه کتاب مسیر شغلی است.
از طرفی بسیار مهم است که مدیران به نحوه برقراری ارتباط با اعضای تیم توجه ویژه ای داشته باشند. مهارتهایی همچون مدیریت تعارض، درک ارتباطات غیرکلامی، گوش دادن موثر، بازخورددادن. برای یادگیری مهارتهای ارتباطی کتاب ارتباطات حرفهای را پیشنهاد میکنیم.
3.تلاش در جهت حفظ تیم
4.ارزیابی عملکرد تیم
اگر کسبوکار کوچک و متوسطی هستید کتاب بازیکن تیمی ایدئال را پیشنهاد میکنیم. و اگر کسبوکار بزرگی هستید هر دو کتاب بازیکن تیمی ایدئال و مرجع شاخصهای کلیدی ارزیابی سازمان را پیشنهاد میکنیم.