team books

اگر شما به عنوان مدیر نتوانید یک تیم خوب بسازید و آن را حفظ کنید ، رقبا این کار را می‌کنند و از شما جلو می‌زنند. نیرویی که به‌سختی استخدام کرده‌اید و ماه‌ها یا حتی سال‌ها در مجموعه‌ شما تجربه کسب کرده‌ است، به‌راحتی به مجموعه‌ دیگری می‌رود. وقتی قرار است شخصی به تیم اضافه شود، با نگاهی پر از شک‌وتردید گزینه‌ها را بررسی می‌کنید تا گرفتار تجربه‌های ناخوشایند گذشته در جذب افراد نامناسب نشوید، افراد مناسبی را بارها گزینش کرده‌اید اما دقیقا نمی‌دانید چه چیز باعث انتخاب گزینه‌های مناسب شده است و چطور می‌توان همان مدل را بارها تکرار کرد.

 

 

team

 

در محیط پررقابت امروز  مهارت تیم‌سازی، مهارتی نجات‌دهنده است.

در این مطلب بررسی می‌کنیم که برای ساختن یک تیم حرفه‌ای چه مراحلی را باید طی کنیم و برای هر مرحله چه کتاب‌هایی می‌توانند کمک‌مان کنند.

برای پا گرفتن کارتیمی در یک کسب‌وکار معمولا نیاز است فرآیند 4 مرجله‌ای تیم‌سازی را طی کنیم:

1. استخدام اعضای تیم

2. هدایت و رشد اعضای تیم

3. تلاش در جهت حفظ تیم

4. ارزیابی عملکرد تیم

1.استخدام اعضای تیم

آیا تا به حال پیش آمده است که فرد نامناسبی را استخدام کنید؟ اگر جوابتان مثبت باشد پس حتما موضوع را به‌خوبی به یاد دارید و احتمالا هزینه‌ای که به شما و تیمتان تحمیل شده است را نیز به خاطر داريد چراکه تصمیمات استخدام  نامناسب، پرهزینه و آزاردهنده هستند.

برای استخدام یک کارمند به‌عنوان عضو جدید تیم معمولا نیاز است مراحل زیر را به ترتیب طی کنیم:

  • تعیین الزامات شغلی
  • فراخوان داوطلب مناسب
  • انجام مصاحبه
  • ارزیابی متقاضیان
  • تصمیم‌گیری و ارائه پیشنهاد شغلی

برای این مرحله دو کتاب استخدام کارکنان و بازیکن تیمی ایدئال را پیشنهاد می‌کنیم.

2.هدایت و رشد اعضای تیم

پس‌ازاینکه اعضای تیم را استخدام کردید باید به از خودتان بپرسید که آیا همان‌طور که دوست دارید کسب‌وکارتان رشد کند قادر هستید شرایط رشد اعضای تیم را نیز فراهم کنید یا خیر.

در این مرحله مهم است که مدیر از دریچه نگاه اعضای تیم موضوع را ببیند. منطقی هست که هر یک از اعضای تیم به فکر سرنوشت حرفه‌ای خود باشد. پیشنهاد ما مطالعه کتاب مسیر شغلی است.

از طرفی بسیار مهم است که مدیران به نحوه برقراری ارتباط با اعضای تیم توجه ویژه ای داشته باشند. مهارت‌هایی همچون مدیریت تعارض، درک ارتباطات غیرکلامی، گوش دادن موثر، بازخورددادن. برای یادگیری مهارت‌های ارتباطی کتاب ارتباطات حرفه‌ای را پیشنهاد می‌کنیم.

3.تلاش در جهت حفظ تیم

حال باید به فکر حفظ تیم باشیم. چه کنیم که اعضای تیم هماهنگ و همدل باهم در راستای اهداف تعیین شده به‌پیش روند. در این مرحله فردی که وظیفه هدایت تیم را برعهده دارد باید در نقش مربی(کوچ) عمل کند. بنابراین نیاز است مهارت‌هایی در زمینه مربی‌گری (کوچینگ) داشته باشد یا اگر ندارد آن‌ها را کسب کند. منبع مطالعاتی برای این بخش کتاب راه و رسم مربیگری است.

4.ارزیابی عملکرد تیم

برای ارزیابی عملکرد اعضای تیم دو روش کلی وجود دارد. یک روش این است که ما کارمندان را ارزیابی کنیم و روش دیگر این است که از آن‌ها بخواهیم خودشان را ارزیابی کنند یا اصطلاحاً خودارزیابی کنند. در هر دو روش نیاز است معیارها و شاخص‌های عملکرد شفافی تعریف کنیم و نتیجه را بر اساس آن‌ها بسنجیم.

اگر کسب‌وکار کوچک و متوسطی هستید کتاب بازیکن تیمی ایدئال را پیشنهاد می‌کنیم. و اگر کسب‌وکار بزرگی هستید هر دو کتاب بازیکن تیمی ایدئال و مرجع شاخص‌های کلیدی ارزیابی سازمان را پیشنهاد می‌کنیم.